Много хора допускат една груба грешка, когато варят картофи, въпреки че

...
Много хора допускат една груба грешка, когато варят картофи, въпреки че
Коментари Харесай

Как да сварим перфектните картофи

Много хора позволяват една груба грешка, когато варят картофи, макар че това е най-простата интервенция. Най-често човек облива картофите със студена вода. В резултат на това по време на процеса на готвене те губят множеството си хранителни субстанции. По-правилното решение би било суровите картофи да се слагат във вряща вода и да се осолят едва, когато станат меки.

Пресните картофи - усърдно измити или обелени - трябва да се потопят във вряща вода и да се варят на сдържан огън 15-20 минути. Старите картофи би трябвало да се варят с кората, тъй като всичко най-ценно е под нея. В случай на белене, кората се обелва допустимо най-тънко. Картофите, предопределени за картофено пюре, би трябвало да се нарежат на дребни части, с цел да се понижи времето за готвене. Във водата, в която се варят картофите, може да се добави мляко в съразмерност от 250 мл на литър, масло и лук – тогава зеленчукът ще стане още по-вкусен.

Картофите са отличен източник на витамин С: приблизително огромен кореноплоден зарзават може да покрие една четвърт от дневните потребности, предава БГНЕС. Освен това, консумирайки картофи, човек получава магнезий, калций, желязо, манган, йод, натрий, сяра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР